Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Hour of the Wolf (Vargtimmen)  (Ingmar Bergman, SE 1968)

Hour of the Wolf

Ingmar Bergman / SE, 1967 / 90 min.

Max von Sydow vertolkt op briljante wijze een aftakelende schilder/kluizenaar op een afgelegen eiland die voor een diner wordt uitgenodigd. De sinistere aristocraten aldaar bespoedigen de psychische achteruitgang van de kunstenaar alleen maar.

poster Hour of the Wolf (Vargtimmen)  (Ingmar Bergman, SE 1968)

Ingmar Bergman woonde meer dan 40 jaar op het het Zweedse eiland Fårö, waar hij verschillende films opnam. Bergman bezocht Fårö voor het eerst in 1960, toen hij locaties aan het scouten was voor Through a Glass Darkly. Het was liefde op het eerste gezicht. "Ik kan me mijn leven niet voorstellen en hoe het zou zijn verlopen als ik Fårö niet had gehad", zei hij in een interview in 2003.

Naar aanleiding van de première van Bergman Island (Mia Hansen-Løve, 2021) vertonen we in Restored & Unseen de door het eiland geinspireerde klassiekers Through a Glass Darkly en Hour of the Wolf.

In Hour of the Wolf, de vreemdste en meest angstaanjagende film die Bergman op het eiland Fårö maakte, speelt Max von Sydow een aftakelende schilder die met zijn vrouw (Liv Ullmann) in vrijwillige ballingschap leeft. Wanneer het paar voor een diner wordt uitgenodigd in een nabijgelegen kasteel, gaat het helemaal mis. Deze aangrijpende, nachtmerrieachtige film zit vol dromerige effecten die zijn gruwelijke Werdegang op briljante wijze kracht bij zetten.

Digitale restauratie.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Ingmar Bergman

Productiejaar

1967

Productieland(en)

SE

Originele titel

Vargtimmen

Lengte

90 min.

Taal

Swedish

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Restored & Unseen

Zet een paar filmliefhebbers bij elkaar en binnen de kortste keren gaat het gesprek over titels die nodig moeten worden ingehaald of juist teruggezien. Bij voorkeur op het grote doek, van erkende meesterwerken tot vergeten pareltjes. Restored & Unseen komt aan die vraag tegemoet, met tweewekelijkse voorstellingen van gerestaureerde klassiekers en herontdekte films, toegelicht door Eye-programmeur Leo van Hee of speciale gasten.

Lees meer
campagnebeeld Restored & Unseen
still Hour of the Wolf (Vargtimmen)  (Ingmar Bergman, SE 1968)
still Hour of the Wolf (Vargtimmen)  (Ingmar Bergman, SE 1968)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op