Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still How to Have Sex (Molly Manning Walker, GB 2023)

How to Have Sex

Bekijk trailer

Molly Manning Walker / GB, GR, 2023 / 98 min.

De eerste lange speelfilm van Molly Manning Walker won gelijk de prestigieuze Un Certain Regard-prijs in Cannes. Uitbundig én gevoelig portret van drie vriendinnen op eindexamenvakantie in Griekenland: hoe te dealen met seks, drank en slechte ervaringen?

poster How to Have Sex (Molly Manning Walker, GB 2023)
Tara, Skye en Em zijn onafscheidelijke vriendinnen; met het eindexamen achter de rug maken de drie zich op voor hun eerste vakantie zonder ouderlijk toezicht of hinderlijke leraren die een oogje in ’t zeil houden. De reis gaat naar een typisch jongerenvakantieoord op Kreta, het dorpje Malia, waar de 18-jarigen uit hun plaat gaan.

Tara (Mia McKenna-Bruce) lijkt op het eerste gezicht een echte party animal, maar achter de stoere façade schuilt een onzekere adolescent. Er is het feestgedruis, de grappen met Skye en Em, het op de tafels dansen – maar er is ook de onwetendheid over seks en intimiteit. Wat Tara verwacht blijkt totaal iets anders dan de brute, agressieve manier waarop haar partner haar ontmaagdt.

Subtiel

How to Have Sex schildert het innerlijk leven van een jonge vrouw op de rand van volwassenheid. De handeling vindt plaats in een archetypische setting – jongeren op een feesteiland –, maar de psychologische tekening van de personages is subtiel, gelaagd en gezien vanuit vrouwelijk perspectief. Tussen (mannelijke) betitelingen als ‘slet’ en ‘suffe maagd’ is het lastig laveren, maar de eigen gevoelens tot richtpunt nemen is wat je moet doen.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Molly Manning Walker

Productiejaar

2023

Productieland(en)

GB, GR

Originele titel

How to Have Sex

Lengte

98 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still How to Have Sex (Molly Manning Walker, GB 2023)
still How to Have Sex (Molly Manning Walker, GB 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op