Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Millionaire still3

How to marry a millionaire

Jean Negulesco / US, 1953

Heerlijke comedy of errors met Marilyn Monroe, Lauren Bacall en Betty Grable als drie vriendinnen die van hun chique flat in New York een mannenval maken. Monroe zou dit jaar 90 jaar zijn geworden.

Millionaire ps

Drie mannequins, de betweterige Page (Lauren Bacall), de wereldvreemde Pola Debevoise (Monroe) en Loco Dempsey (Betty Grable), huren een chique appartement in Manhattan om nu eens eindelijk een miljonair aan de haak te slaan. De vrouwen, in werkelijk niet zo rijk als ze zich voordoen, verpatsen het meubilair om er een oogverblindende garderobe van aan te schaffen, en indruk te maken op de vele mannelijke kandidaten die hun “mannenval” betreden. Een aantal van hen is rijk, sommige zijn poseurs, anderen zijn knap maar arm: vergissingen, verkeerde inschattingen en misverstanden vormen de motor van de vele romantische escapades.

How to Marry a Millionaire speelde in op het succes van Gentlemen Prefer Blondes en was bedoeld om van Monroe een nog grotere ster te maken. Het was ook de eerste film van 20th Century-Fox in het breedbeeldformaat CinemaScope.

Details

Regisseur

Jean Negulesco

Productiejaar

1953

Productieland(en)

US

Originele titel

How to marry a millionaire

0

Drager

DCP - encrypted

Millionaire still5
Millionaire still4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op