Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (Ariane Louis-Seize, CA 2023)

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Ariane Louise-Seize / CA, 2023 / 90 min.

Lichtvoetige komedie met gothic ondertoon. Sasha de vampier is te aardig om haar slagtanden in de nek van mensen te zetten. Paul, een depressieve middelbare scholier, geeft haar zijn bloed. Speelfilmdebuut van de Frans-Canadese Ariane Louis-Seize viel in de prijzen.

poster Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (Ariane Louis-Seize, CA 2023)

Je zult maar vampier zijn; niet alleen ben je dankbaar onderwerp voor regisseurs die een loopje met je nemen, je bent ook nog ’s onsterfelijk en moet iedere dag erop uit om de aderen van onschuldige burgers leeg te zuigen.

Geen wonder dat de 62-jarige Sasha – die eruitziet als een adolescent – aarzelt om in de voetsporen te treden van haar vampierfamilie. Gelukkig verzamelt Sasha’s vader zakken met bloed voor z’n geliefde dochter, die ze in sneltreinvaart naar binnen klokt – bloed blijft bloed.

Alles wordt anders als Sasha’s moeder vindt dat Sasha zelf erop uit moet; dolend door de straten van Montréal ontmoet ze Paul, een gepeste middelbare scholier met zelfmoordneigingen. Een lovestory bloeit op, met onverwachte verwikkelingen.

Komisch, gothic

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is de eerste lange speelfilm van de de Frans-Canadese Ariane Louise-Seize (1986). Haar komedie met gothic-tragische ondertoon is zowel een ode aan een beproefd horrorgenre als de neerslag van Louise-Seizes angst voor de dood. “Als wezens die gedoemd zijn te moorden om te overleven dragen vampieren de dood in zich. Maar wat gebeurt er als ze gaan nadenken over de waarde van de levens die ze nemen in vergelijking tot de hunne?”

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill ging in première op het filmfestival van Venetië (vier prijzen) en won onder meer de publieksprijs van de filmfestivals van Thessaloniki en Vancouver.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Humanist Vampire Too Sensitive to Kill ziet u de korte film Evil of Dracula uit onze Korte Film Poule. Deze hypno-psycho-vampiristische collage van advertenties vol bloeddorstige reclamemodellen (2') uit 1997 van Martha Colburn werd oorspronkelijk gefilmd op Super-8.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 12 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Ariane Louise-Seize

Productiejaar

2023

Productieland(en)

CA

Originele titel

Vampire humaniste cherche suicidaire consentant

Lengte

90 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

still Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (Ariane Louis-Seize, CA 2023)
still Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (Ariane Louis-Seize, CA 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op