Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Hytti Nro 6 (Juho Kuosmanen, FI 2021)

Hytti Nro 6

Bekijk trailer

Juho Kuosmanen / FI, 2021 / 107 min.

Hytti Nro 6, over een Finse studente die tijdens een lange treinreis zit opgescheept met een lompe medepassagier, is volgens regisseur Juho Kuosmanen gemaakt uit genegenheid voor 'echte, onhandige en onvolmaakte mensen'. Kuosmanens empathische, onbevooroordeelde blik leverde hem de Grand Prix van Cannes op.

poster Hytti Nro 6 (Juho Kuosmanen, FI 2021)
Het is een hele ruk, de treinreis van Moskou naar Moermansk, vooral als je enige medepassagier een dronken mijnwerker blijkt te zijn. Aanvankelijk probeert de Finse studente Laura aan deze Ljoha te ontkomen door te verkassen naar een ander rijtuig, en op zeker moment overweegt ze zelfs terug te keren naar haar vriendin in Moskou. Maar zoals in elke goede roadmovie is de reis belangrijker dan de bestemming en blijken de tegenpolen, in een paar aandoenlijke maar niet per se romantische scènes, toch nader tot elkaar te kunnen komen.

In de gelijknamige roman van Rosa Liksom waarop de film is gebaseerd, eindigt de reis voor Laura in Ulaanbaatar. Kuosmanen koos daarentegen voor havenstad Moermansk, waar 'de nabijheid van de zee het makkelijker maakt te ademen'. En voor 'licht en lucht, iets verfrissends'. Een hoopvol einde aan een moeizame tocht die, behalve fysiek, ook innerlijk werd afgelegd.

Van dezelfde regisseur is ook The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, winnaar van de Prix Un Certain Regard 2016, te zien in Eye.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Juho Kuosmanen

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FI

Originele titel

Hytti Nro 6

Lengte

107 min.

Taal

Finnish, Russian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Hytti Nro 6 (Juho Kuosmanen, FI 2021)
still Hytti Nro 6 (Juho Kuosmanen, FI 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op