Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Confess1 0

I confess

Alfred Hitchcock / US, 1953

Zelden vertoonde Hitchcock en zijn meest katholieke film, op locatie opgenomen in Quebec, waarin de van moord verdachte jonge priester Michael Logan (Montgomery Clift) wordt gearresteerd. Hij kent de feitelijke dader, maar vanwege het biechtgeheim is hij gedwongen te zwijgen. De samenwerking met steracteur Clift was niet zonder problemen. Muziek van Dimitri Tiomkin.

Confessposter

Bizar, toch waar: Michael Logan, een jonge priester neemt een moordenaar de biecht af en wordt zelf verdacht van datgene wat hem in vertrouwen is verteld. Degene die de daad heeft opgebiecht is echter de koster van Logans kerk. Zou het lijk zich in Gods Huis kunnen bevinden?

Tussen hoofdrolspeler Montgomery Clift – de acteur met het versteende gelaat – en Hitchcock klikte het niet erg. Voor de droog-ironische, afstandelijke Brit was Clifts method-achtige voorbereiding wat te veel van het goede (“”t Lijkt wel alsof ie echt wil intreden”). De enige regieaanwijzing die de hoofdrolspeler kreeg was “Houd je gezicht in de plooi”.

Ook met Karl Malden en Anne Baxter. De muziek is van Dimitri Tiomkin, die tevens de score componeerde voor Dial M for Murder en Strangers on a Train.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Alfred Hitchcock

Productiejaar

1953

Productieland(en)

US

Originele titel

I confess

0

Drager

35mm

Onderdeel van

The Hitchcock Touch

This summer, Eye is honouring the most iconic and influential director of all time, Alfred Hitchcock, with a major retrospective including nine restored silent films. These Hitchcock 9 can be seen in the Netherlands for the first time. For the restoration of these seldom shown first films, material from the Eye collection has been used.

Lees meer
still Rear Window
Confess2
Confess3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op