Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kinopoisk ru i hired a contract killer 1419375

I Hired a Contract Killer

Aki Kaurismäki / FI, 1990 / 79 min.

Een levensmoeie man schakelt een huurmoordenaar in om zich om te laten brengen. Maar dan wordt hij verliefd op een bloemenverkoopster. Laconieke komedie van de Finse regisseur Aki Kaurusmäki met Jean-Pierre Léaud in de hoofdrol en Joe Strummer in een bijrol.

Tumblr onoubwn9yp1r6ivyno1 1280

Aki Kaurismäki wordt wel eens vergeleken met zijn Amerikaans evenknie Jim Jarmusch vanwege zijn droog-laconieke filmstijl en voorkeur voor tragikomische antihelden. Neem bijvoorbeeld Henri Boulanger (Jean-Pierre Léaud), een Fransman die al vijftien jaar als trouwe klerk voor het Londense waterbedrijf werkt. Wanneer hij wordt ontslagen wil hij zelfmoord plegen en schakelt een huurmoordenaar in om zich om te laten brengen. Dan wordt hij verliefd op een bloemenverkoopster. En de huurmoordenaar peinst er niet over om zijn missie op te geven. Opmerkelijk: Joe Strummer is even te zien als straatzanger.

vooraf korte Kaurismäki-film

Valimo (2007, 3'): Werknemers van een gieterij kijken tijdens hun lunch naar een film van de gebroeders Lumiére: La sortie de l'usine Lumière à Lyon (1895).

finland100

The Essential Aki Kaurismäki zet de viering van het honderdjarig bestaan van Finland luister bij. De Finse republiek werd op 6 december 1917 uitgeroepen, kort na de Oktoberrevolutie in Rusland.

De voorstelling op 13 december is geselecteerd door We Are Public en gratis toegankelijk voor leden, mits niet uitverkocht. Reserveren is niet mogelijk. Kaartjes kunnen vanaf een uur voor aanvang worden opgehaald bij de kassa.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Aki Kaurismäki

Productiejaar

1990

Productieland(en)

FI

Originele titel

I Hired a Contract Killer

Lengte

79 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

The Essential Aki Kaurismäki

Een tiental klassieke titels van Aki Kaurismäki, chroniqueur van Finse melancholie met een absurde twist. Het grootste deel van de films in het programma is afkomstig uit de Eye-collectie en wordt vertoond op 35mm.

Lees meer
campagnebeeld The Essential Aki Kaurismäki
Kinopoisk ru i hired a contract killer 1419376
Image w1280 0 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op