Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
15540016

IDFA - Abacus: Small Enough to Jail

Niet alle bankiers gingen vrijuit in de hypotheekcrisis: een kleine Chinees-Amerikaanse familiebank zat jarenlang in het beklaagdenbankje.

Idfa poster a4 licht

Een familie-epos. Een gevecht tegen de overheid. Een David tegen een Goliath. De geschiedenis van de bank Abacus in het New Yorkse Chinatown vertelt vele verhalen. De documentaire volgt de bankiersfamilie Sung, die door de Amerikaanse overheid is aangeklaagd voor fraude tijdens de economische crisis. Geen van de grote Amerikaanse banken hoefde zich in de rechtbank te verantwoorden voor het verstrekken van “rommelhypotheken”; zij kwamen er vanaf met schikkingen van miljarden dollars.

De kleine bank voor Chinese migranten belandt echter in een slepende juridische strijd. Jarenlang is de familie in touw om haar onschuld te bewijzen. We volgen de strijd van vader en moeder Sung, de oprichters van de bank, en hun twee dochters die het bedrijf van hun ouders hebben overgenomen. Een derde dochter is arts en nummer vier werkt als openbaar aanklager, maar zegt haar baan op als het familiebedrijf verdachte wordt. Via dit underdogverhaal krijgen we ook een inkijkje in de Chinees-Amerikaanse wereld en het financiële systeem van deze gemeenschap.

(idfa)

Details

Abacus sungs
Dsc 0308
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op