Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
1 lissette orozco and adriana rivas adrianaspact

IDFA - Adriana’s Pact

Lisette Orozco / CL, 2017 / 96 min.

De Chileense Lisette Orozco was net begonnen met de filmacademie toen ze hoorde dat haar tante Adriana uit Australië op bezoek zou komen.

Poster idfa 2019 2 0

Een leuk vooruitzicht, maar bij aankomst werd Adriana ingerekend door de politie. Orozco besloot op onderzoek uit te gaan. Het verontrustende bewijs stapelt zich op in Adriana”s Pact.

Haar tante blijkt werkzaam te zijn geweest voor de DINA, de geheime politie tijdens het regime van dictator Augusto Pinochet. Dat betekent volgens kenners dat ze medeschuldig moet zijn geweest aan het martelen, doden en laten verdwijnen van staatsvijanden.

Zelf beweert Adriana bij hoog en laag dat ze niets van de gruwelpraktijken afwist. Maar dan vlucht ze plotseling toch terug naar Australië.

Terwijl Orozco in Chili blijft om met getuigen, onderzoekers en familieleden te spreken, houdt ze via Skype ook contact met haar tante. Is het manipulatie of echt verdriet wat zij laat zien? De film toont hoe pijnlijk het is als die vraag zich opdringt bij een familielid.

Nagesprek

IDFA”s “associate programmer” María Campaña Ramia praat met de regisseur over haar complexe relatie met een schurk dicht bij huis. Haar jeugdheld, een geliefde tante, viel van haar voetstuk: ooit bewonderd om haar glamoureuze levensstijl, later verguisd om haar betrokkenheid bij activiteiten van Pinochet”s geheime politie.

Op 22 november met Doc Talk.

Details

Regisseur

Lisette Orozco

Productiejaar

2017

Productieland(en)

CL

Originele titel

IDFA - Black Sheep

Lengte

96 min.

Taal

Spanish, English

Drager

DCP

2 adriana rivas adrianaspact
5 adriana rivas and lissette orozco adrianaspact
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op