Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still We Students

IDFA at Home: We, Students!

Rafiki Fariala / CF, FR, CD, 2021 / 83 min.

Van 10 t/m 20 november kan je elke dag tussen 18:00 en 23:00 een film uit IDFA's Best of the Fest- of Masters-programma online zien in onze virtuele zaal. Je koopt je kaartje zoals gebruikelijk, in de PDF ticket die je ontvangt staat de link naar de online filmzaal vermeld. Vanavond, 17 november: We, Students!.

poster IDFA 2022

Maak kennis met de vriendengroep van Aaron, Benjamin, Nestor en Rafiki, economiestudenten van de universiteit van Nangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek. De jongens leiden een leven als iedere andere student: een wereld van feestjes, bijbaantjes, eeuwig geldgebrek, flirten, examenstress.

Toch zijn deze jongens en hun vriendinnen extra gemotiveerd. Ze voeren veel politiek en maatschappelijk gemotiveerde discussies, en zitten vol plannen om hun onderontwikkelde land uit de poel van armoede en corruptie te trekken en een eigen toekomst op te bouwen.

Tot die tijd is het een kwestie van goede cijfers halen, zelf de was doen, eten maken, geld verdienen met stom werk – en de camera van Rafiki is erbij. Hij richt de lens op zijn vrienden in alle mogelijke situaties. Dat levert weer nieuwe dimensies op, bijvoorbeeld op als een van hen – in tranen nadat hij voor een examen is gezakt – de filmmaker vraagt of die hem eigenlijk wel ziet als vriend, of vooral als filmpersonage?

Tussen 18:00 en 23:00 kan je de film starten wanneer het jou uitkomt, de film is dan 4 uur beschikbaar. Als je bijvoorbeeld om 22:59 de film start, kan je nog tot 02:59 kijken.

Antwoorden op veelgestelde vragen vind je in dit PDF.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Rafiki Fariala

Productiejaar

2021

Productieland(en)

CF, FR, CD

Lengte

83 min.

Ondertiteling

ENG

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op