Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Atrtv 0200111039

IDFA - Battle & After Your Revolt, Your Vote!

Na de volksopstand van oktober 2014 bereidt Burkina Faso zich voor historische verkiezingen. Voor het eerst zal het land via de stembus zijn eigen regering kiezen.

Poster idfa 2019 2 0

De beweging “De Burgerbezem”, de voornaamste kracht achter revolte die leidde tot het aftreden en de vlucht van voormalig president Blaise Compaoré, speelt een belangrijke rol in het betrekken van jonge mensen en waarnemers in de strijd voor echte democratie.

Als onderdeel van een aanstekelijke campagne trekken tientallen jongeren met hun boodschap door de straten van Ouagadougou; soms met grote strijdkreten over vrijheid en het vaderland, soms met geestige hiphopteksten en natuurlijk met heel veel muziek.

De camera volgt een aantal van hen en registreert nauwgezet hun pogingen om hun landgenoten naar de stembus te krijgen, voor welke partij dan ook. Het enthousiasme en de onvermoeibaarheid van deze jongeren laat de kijker achter met een groeiend besef van hoe moeilijk het is om een goed werkend politiek systeem op te tuigen.

Voorfilm Battle

Tijdens deze voorstelling zie je After Your Revolt, Your Vote! na de korte film van 15 minuten Battle (Clara Lazarim, Ricardo Mollan Saito, Caio Castor, Guilherme Cerqueira César).

Details

Atrtv 0600146230
Csm after your revolt c464e729e7
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op