Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Checkit 2

IDFA - Check It

Een groot modeproject biedt leden van de zwarte gay gang Check It uit Washington DC een kans om te ontsnappen aan een uitzichtloze spiraal van prostitutie en geweld.

Idfa poster a4 licht

Op een steenworp afstand van het Witte Huis bevindt zich een beruchte tippelzone waar zwarte homoseksuele prostitués hun klanten oppikken. Een aantal van hen behoort tot Check It, een gang die uit nood werd geboren toen Washington DC geconfronteerd werd met escalerend geweld jegens de LGBT-gemeenschap. Om zichzelf en elkaar te beschermen, besloten zwarte homo- en transseksuelen hun krachten te bundelen. Check It telt inmiddels meer dan 200 leden en functioneert als iedere bende: wie een “sister” lastigvalt, is zijn leven niet zeker.

Filmmakers Dana Flor en Toby Oppenheimer wonnen het vertrouwen van een aantal flamboyante bendeleden, die voor de camera openhartig hun voorgeschiedenissen blootleggen, zonder uitzondering getekend door afwijzing en misbruik. In Check It vinden ze het node gemiste familiegevoel. Dan krijgen de bendeleden een kans om aan de uitzichtloze spiraal van prostitutie en geweld te ontsnappen. Een voormalige buurtbewoner initieert een omvangrijk modeproject waarvoor zij van start tot finish alles moeten plannen, ontwerpen en uitvoeren.

(idfa)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op