Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
How

IDFA - How to Meet a Mermaid

In een essayistische bespiegeling over de schoonheid en verwoestende kracht van de oceaan onderzoekt Coco Schrijber de vermissing van haar broer Lex.

Idfa poster a4 licht

In oktober 2000 keerde Lex Schrijber niet terug van een duikvakantie in Egypte. Op het strand aan de Rode Zee lagen zijn schoenen, kleren en duikersmes opgestapeld. Voor filmmaker Coco Schrijber een onofficieel bewijs dat haar broer Lex een dramatische keuze had gemaakt, want een duiker duikt nooit zonder mes. Vijftien jaar later keert Coco Schrijber terug naar de plek waar Lex voor het laatst gezien is. Om erachter te komen wat hem bewoog en of er getuigen zijn van zijn laatste levensuren spreekt ze met zijn reisgenoten en andere betrokkenen.

Zoals in voorgaand werk (First Kill en Bloody Mondays & Strawberry Pies) kiest Schrijber voor een gelaagde, essayistische aanpak, met een rijke soundtrack waarop de stem van de zee afwisselend verleidt en afstoot. Beelden van haar zoektocht worden afgewisseld met schitterende zeegezichten die zowel de schoonheid als de verwoestende kracht van het water tonen. Het persoonlijke perspectief van het verhaal van Lex wordt verbreed door het te verbinden met het relaas van de Mexicaanse surfer Miguel die een vlucht over zee voorbereidt en de tragedie rondom Rebecca die van een cruiseschip verdween.

(idfa)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op