Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Lamamitkdeff ok 4

IDFA - La Mami

Laura Herrero Garvín / MX, ES, 2019 / 80 min.

In de zaal van Barba Azul dansen en drinken de vrouwen met de mannen die dat kunnen betalen. In de kleine toiletruimte op de bovenverdieping vangt Mami ze aan het begin en het eind van hun diensten op.

Poster idfa 2019 2 0

Zolang Mami haar fooi maar krijgt, let ze op de tassen, zorgt ze dat er voldoende toiletpapier klaarligt en zit ze klaar voor een opbeurende of ondersteunende babbel. Daarbij debiteert ze regelmatig haar eigenzinnige levenswijsheden, zoals: “Mannen hebben maar twee dingen te bieden, ten eerste: niks, en ten tweede: geld.”

Deze intieme documentaire speelt zich grotendeels af binnen de vier muren van Mami”s domein. Onder de wisselende groep meiden en vrouwen die zich hier voor de spiegels opmaken, volgen we vooral de nieuwste danseres, Priscilla. Zij komt dansen om de ziekenhuisrekeningen van haar 22-jarige zoon, die kanker heeft, te kunnen betalen.

Voor haar, en veel van de andere vrouwen, is Mami”s kamertje een veilige, bijna moederlijke haven in de harde (nacht)wereld van hedendaags Mexico.

Details

Regisseur

Laura Herrero Garvín

Productiejaar

2019

Productieland(en)

MX, ES

Lengte

80 min.

Taal

Spanish

Drager

DCP

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op