Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Over the years 1

IDFA - Over the Years

Tien jaar lang worden de werknemers van een kleine, ernstig verouderde textielfabriek in het Oostenrijkse Waldviertel gevolgd in dit bijzondere, betrokken portret.

Idfa a0 zwart press new 35

Een kleine, oude textielfabriek in het Oostenrijkse Waldviertel worstelt jaar na jaar om het hoofd boven water te houden. De machines zijn verouderd, de administratie wordt er nog met pen en papier gedaan. En zelfs de katoenen luiers, waar geen vraag naar is, maar die toch worden geproduceerd, worden door één enkele medewerker op uiterst zorgvuldige wijze met de hand verpakt.

De kijker weet dan al genoeg: dat kan niet lang meer goed gaan. Het onvermijdelijke faillissement volgt snel, waarna de oud-medewerkers op zoek moeten naar een nieuwe levensinvulling. Een oudere vrouw neemt de zorg van haar verwaarloosde kleinkinderen op zich, een ander begint een nieuwe carrière als Tupperware-verkoper.

En de voormalige accountant, die zo van zijn oude baan hield omdat hij er alleen kon zijn, richt zich op zijn hobby: het verzamelen en archiveren van honderden schlager-cd's. Wat begint als een verstilde observatie van het fabrieksleven, verandert zo gedurende een periode van tien jaar in een betrokken en bijzonder relaas over het lief en leed van een groep mensen. Centraal staat de vraag in welke mate een baan iemands zelfbeeld bepaalt. Maar Over the Years is vooral ook een film over het leven, geluk en verdriet, en de dood.

Details

Over the years 3
Over the years 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op