Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Robinu3

IDFA - Robinù

Sfeervolle, prachtig geschoten portret van de arme, door bendes geregeerde buurten van Napels en hun worstelende families.

Idfa poster a4 licht

“Eerst Napels zien en dan sterven” geldt heel letterlijk voor wie wordt geboren in de arme wijken van deze Italiaanse stad. Daar regeren de clans, die in hun onderhoud en dat van hun familie voorzien door criminaliteit: drugshandel, berovingen en diefstal. Jong sterven is aan de orde van de dag en gevangenisstraf zo goed als onvermijdelijk.

De filmmaker bezoekt verschillende families: de jongvolwassen mannen die achter de tralies zitten, de vrouwen die hun kinderen voeden door drugs te verkopen of zich te prostitueren en ouders die zich wanhopig afvragen hoe hieraan een einde kan komen. Een hele generatie stoere pubers zit alweer klaar om hun oudere broers en vrienden – tot legende verklaard, doodgeschoten of veroordeeld tot een gevangenisstraf – op te volgen.

De openhartige en vaak ontroerende interviews worden afgewisseld met prachtig geschoten, sfeervolle en grimmige beelden van Napels: de karakteristieke steegjes, het bruisende uitgaansleven en de levenloze lichamen waar alleen de directe familie nog om treurt.

(idfa)

Details

Robinu
Robinu2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op