Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Shalom

IDFA - Shalom Italia

Drie Italiaans-joodse broers komen na zeventig jaar samen om in een Toscaans bos op zoek te gaan naar de grot waar ze met hun ouders ondergedoken waren tijdens WOII.

Idfa poster a4 licht

Drie Italiaans-joodse, in Israël wonende broers van respectievelijk 73, 82 en 84 jaar oud komen na zeventig jaar samen om op zoek te gaan naar de plek waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog met hun ouders ondergedoken waren om aan de nazi”s te ontkomen. Ze reizen door Toscane langs plekken waar ze gewoond hebben en struinen door een dicht bos op zoek naar overblijfselen van de grot, door hun vader uit rotsblokken opgebouwd, die lange tijd hun huis was.

De broers zijn opvallend helder van geest en fit van lichaam, maar tijdens het samenzijn worden ze soms pijnlijk geconfronteerd met de onderlinge verschillen en de beperkingen van het bejaarde lichaam. Veelal onder het genot van een maaltijd met goed Italiaans eten en dito wijn wordt er met humor en broederlijk gekibbel gediscussieerd over het waarheidsgehalte van ieders herinneringen. Waarmee de film een universeel verhaal wordt over de gespannen verhouding tussen de geschiedenis en de werking van het geheugen.

(idfa)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op