Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Shotmickrockdoc stills 02

IDFA - Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock

Mick Rock is ‘the man who shot the seventies.’ Zijn beroemde foto’s en bekende platenhoezen bepaalden grotendeels het imago van David Bowie, Iggy Pop en Lou Reed.

Idfa poster a4 licht

Veel beroemde popfoto”s uit de jaren zeventig zijn gemaakt door Mick Rock. Zo bepaalde hij grotendeels het imago van de legendarische Iggy Pop, David Bowie en Lou Reed met klassiek geworden platenhoezen: Raw Power van Iggy and The Stooges, Transformer van Lou Reed en David Bowie als Ziggy Stardust. De door hem geregisseerde videoclips, zoals die voor Bowies “Jean Genie” en “Life on Mars,” zijn minstens even iconisch. Rock is “the man who shot the seventies.” Het was het tijdperk van de glamrock, maar ook van de punk – Rock legde The Sex Pistols en The Ramones vast – en bands als Queen, waarvoor Rock de albumcover van Queen II fotografeerde.

Barnaby Clay, zelf ook een gerespecteerd videoclipregisseur, interviewt Rock over zijn langdurende carrière en laat zien hoe de bijna zeventigjarige fotograaf orde probeert te scheppen in zijn omvangrijke archief, waar ongebruikt videomateriaal van Bowie wordt ontdekt. Na een hartkwaal moet hij het wat rustiger aandoen, in afwachting van een operatie. Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock portretteert Rock vanaf zijn ziekenhuisbed, met hallucinante flashbacks en psychedelische droomsequenties.

(idfa)

Details

Shotmickrockdoc stills 01
Shotmickrockdoc stills 03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op