Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Charles

IDFA - Wrong Elements

Drie voormalige kindsoldaten van het Oegandese rebellenleger LRA proberen thuis het leven weer op te pakken en in het reine te komen met hun verleden en herinneringen.

Idfa poster a4 licht

In 1989 formeerde de jonge Oegandese rebel Joseph Kony zijn Lord”s Resistance Army (LRA). Hij beweerde dat de Heilige Geest over hem was gekomen en maakte van het verzet tegen de regering een heilige missie, met tienduizenden slachtoffers tot gevolg. Zijn leger bestond voor een groot deel uit kinderen, onder dwang ontvoerd en psychologisch geconditioneerd om te doden. Jonge meisjes werden als seksslavinnen gebruikt door de commandanten.

Wrong Elements volgt Geofrey, Nighty en Mike, drie voormalige kindsoldaten die vluchtten uit de LRA en nu thuis proberen hun leven weer op te pakken. Gedrieën reizen ze naar de plekken waar ze overleefden in de bush, op rooftocht gingen om voedsel te bemachtigen en de meest vreselijke daden begingen. Ook bekijken ze videobeelden van de klopjacht op de hoge commandanten van de LRA, die na hun arrestatie worden uitgeleverd aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. De film roept vragen op over de grens tussen daderschap en slachtofferschap, en de (on)mogelijkheid van vergeving en verzoening.

(idfa)

Details

Geofrey
Geofrey2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op