Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
2

IDFA - Zero Days

Spannende en verontrustende documentaire thriller over het computervirus Stuxnet en de reële kans op een wereldwijde cyberoorlog.

Idfa poster a4 licht

Een wereld die wordt geregeerd door een cyberworm die zich een weg vreet van de ene computer naar de andere, ondertussen belangrijke infrastructuren platlegt en zo wereldwijd miljoenen aan schade veroorzaakt. Het is verre van fictie, bewijst deze futuristisch ogende documentaire. Maker Alex Gibney duikt in de wereld van Stuxnet: een computervirus (malware) dat door de Verenigde Staten en Israël is gemaakt om de nucleaire infrastructuur van Iran lam te leggen.

Het verhaal van deze destructieve computerworm – door experts aangeduid als “de meest geavanceerd malware die we ooit hebben gezien” – ligt uiterst gevoelig. Veel bronnen praten alleen als ze onherkenbaar in beeld zijn, hun stem vervormd wordt of hun verhaal door een acteur wordt naverteld. Allemaal vertellen ze wel iéts – maar nooit het hele verhaal. De zoektocht van Gibney naar het verhaal achter de cyberworm is spannend en verontrustend. Een wereldwijde cyberoorlog leek nog nooit zo dichtbij.

(idfa)

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op