Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Illusions perdues (Xavier Giannoli, FR 2020)

Illusions perdues

Bekijk trailer

Xavier Giannoli / FR, BE, 2021 / 151 min.

In dit Franse kostuumdrama gaat een jonge onbekende dichter in 19e-eeuws Frankrijk zijn geluk beproeven in Parijs. Hij komt erachter dat alles hier draait om geld en valse schijn. Deze verfilming van het boek van Honoré de Balzac toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt.

poster Illusions perdues (Xavier Giannoli, FR 2020)

Lucien (Benjamin Voisin) is een jonge dichter op het Franse platteland met grootse plannen. Hij gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Illusions perdues werd onderscheiden met maar liefst 7 César Awards (Franse Oscars), waaronder Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Naast hen zien we ook Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu.

Regisseur Xavier Giannoli: "De roman van Balzac onthult de matrix van de moderne wereld, het moment waarop een hele beschaving op het punt stond zich over te geven aan de heerschappij van de winst. Ik wilde die beweging voortzetten via de cinema. Bij het bewerken van de originele tekst nam ik alle vrijheden om de geest ervan te vangen."

'De kostuumfilm die het genre weer uit zijn korset doet barsten’ (De Standaard).

Details

This movie contains scenes showing explicit sexScenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Xavier Giannoli

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, BE

Originele titel

Illusions perdues

Lengte

151 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Illusions perdues (Xavier Giannoli, FR 2020)
still Illusions perdues (Xavier Giannoli, FR 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op