Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

In a Lonely Place

Nicholas Ray / US, 1950 / 94 min.

In a Lonely Place staat bekend als een van de beste films van de jaren vijftig en is een mijlpaal in de carrière van de klassieke Hollywood-auteur Nicholas Ray. Humphrey Bogart in een kwetsbare rol.

poster In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

Een begaafde maar verlopen scenarioschrijver met een slecht humeur – Humphrey Bogart in een opvallend kwetsbare rol – wordt hoofdverdachte van een wrede moord in Hollywood. De enige persoon die hem een alibi kan geven is een verleidelijke buurvrouw (Gloria Grahame) met haar eigen troebele verleden.

Het emotioneel geladen In a Lonely Place, een vrijelijke bewerking van de thriller van Dorothy B. Hughes, is een briljante, energieke mix van spannende noir en indrukwekkend melodrama, niet in het minst door het krachtige acteerwerk. Een compromisloos verhaal over twee mensen die wanhopig op zoek zijn naar liefde, maar worstelen met hun demonen en elkaar.

In a Lonely Place is een van de hoogtepunten in het oeuvre van regisseur Nicholas Ray, wiens films worden bevolkt door 'outsiders' en 'loners'. Ray vond een zielsverwant in Bogart, die tevens de film produceerde.

4K-restauratie door Sony Pictures Entertainment

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Nicholas Ray

Productiejaar

1950

Productieland(en)

US

Originele titel

In a Lonely Place

Lengte

94 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Film Noir

Regenachtige straten, kringelende sigarettenrook en mannen met een duister verleden. Het onontkoombare noodlot en de femme fatale, sluw en seksueel onafhankelijk: Eye presenteert deze zomer een uitgebreid programma rond de klassieke film noir, met meesterwerken als The Third Man en In a Lonely Place, met Humphrey Bogart. Met vintage 35mm-prints en fonkelnieuwe restauraties.

Lees meer
campagnebeeld Film Noir – The Dark Side of Hollywood
still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)
still In a Lonely Place (Nicholas Ray, US 1950)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op