Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Saodat Ismailova, Zukhra, 2013

In Conversation with Saodat Ismailova

In het kader van de conferentie Spiritual Affects against a Secularist Grid: Rethinking modernism and Islam/ic art, organiseren het Hyundai Tate Research Centre: Transnational, het Research Center for Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen en Eye Filmmuseum een openbaar toegankelijke introductie door Saodat Ismailova op haar tentoonstelling 18,000 Worlds.

poster Saodat Ismailova – 18,000 Worlds

Dit openbare programma bestaat uit een inleiding door Ismailova op haar tentoonstelling 18,000 Worlds. In 18,000 Worlds verkent Saodat Ismailova de onzichtbare fundamenten van Centraal-Azië. Ze gaat van het persoonlijke naar het collectieve geheugen, verbindt mythen met de recente geschiedenis van de regio en onderzoekt de helende werking van spiritueel erfgoed. De kunstenaar en filmmaker ontving in 2022 de Eye Art & Film Prize voor haar oeuvre, waarin ze aandacht besteedt aan de complexe, gelaagde cultuur van haar moederland. Dit is haar eerste grote overzichtstentoonstelling.

Dit programma is een openbaar onderdeel van de conferentie Spiritual Affects Against a Secularist Grid: Rethinking Modernism and Islam/ic Art, georganiseerd op 10 februari door Hyundai Tate Research Centre: Transnational en het Research Center for Material Culture van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Het sluit aan bij de tentoonstelling 18,000 Worlds.

Kijk op de tentoonstellingspagina voor de overige publieksprogramma’s rondom de tentoonstelling en de vertoningen van Centraal-Aziatische films die Saodat Ismailova heeft uitgekozen. Ook op de Eye Film Player zijn films te zien die speciaal zijn geselecteerd voor 18,000 Worlds.

Programma

 • 12:30

  Inleiding door Saodat Ismailova (20')

 • 12:50

  Onafhankelijk bezoek aan de tentoonstelling (tickets zijn te koop bij de kassa of via de tentoonstellingspagina) (40')

  Je tentoonstellingsticket geeft je de hele dag toegang tot de tentoonstelling (geopend van 10:00 tot 19:00), je kan de tentoonstelling voor of na het middagprogramma nogmaals bezoeken.

 • 13:30

  Q&A sessie met Saodat Ismailova gemodereerd door Dina Akhmadeeva (Tate Modern) (30')

Bestel hier je gratis ticket.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Saodat Ismailova

In 18,000 Worlds verkent Saodat Ismailova de onzichtbare fundamenten van Centraal-Azië. Ze gaat van het persoonlijke naar het collectieve geheugen, verbindt mythen met de recente geschiedenis van de regio en onderzoekt de helende werking van spiritueel erfgoed. De kunstenaar en filmmaker ontving in 2022 de Eye Art & Film Prize voor haar oeuvre, waarin ze aandacht besteedt aan de complexe, gelaagde cultuur van haar moederland. Dit is haar eerste grote overzichtstentoonstelling.

Lees meer
campagnebeeld Saodat Ismailova 18,000 Worlds
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

 • 20 januari — 20 mei 2024

  Paravel & Castaing-Taylor

  Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op