Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Indiana Jones and the Temple of Doom

Indiana Jones and the temple of doom

Steven Spielberg / US, 1984

Volbloed avonturenfilm waarin archeoloog Indiana Jones fortuin en roem op het spoor denkt te zijn in het oude Shanghai, maar vervolgens in een veel gevaarlijker avontuur in India belandt.Spielberg wist weer virtuoze actiescènes te verzinnen, het idioom blijft droog-ironisch.

poster Indiana Jones and the Temple of Doom

Met zijn trouwe metgezel Short Round en nachtclubzangeres Willie Scott van Club Obi-Wan (een hommage aan Star Wars) gaat Indy dit keer op zoek naar de magische Sankara-steen en onthult zo een eeuwenoud kwaad dat iedereen die ermee in aanraking komen bedreigt.

Laat de virtuoze actie maar aan Spielberg over: de mijnwagentjesrace is een van de vele verbluffende scènes, net zoals de spannende rit door het Himalaya-gebergte op een kolkende rivier, de controversiële scène waarin Mola Ram het nog kloppende hart van een slachtoffer pakt voordat hij in een brandende lavaput valt en Willie die wordt gered van een menselijk offerritueel. Twee Oscarnominaties.

“Indiana Jones and the Temple of Doom is de ultieme jongensdroom. Ook al is “ie een soort van stomme Amerikaanse superheld, vermomd als professor in de archeologie, it worked for me. Ik wilde archeoloog worden en op avontuur." – Arne Toonen (regisseur Black Out en De Boskampi”s).

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Steven Spielberg

Productiejaar

1984

Productieland(en)

US

Originele titel

Indiana Jones and the temple of doom

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Steven Spielberg

Eye presenteert 8 juli t/m 31 augustus 2016 een zomer lang een overzicht van het werk van de succesvolste regisseur aller tijden. Op het programma staan twintig gezichtsbepalende films uit Spielbergs rijke carrière.

Lees meer
campagnebeeld Steven Spielberg – Meesterverteller
still Indiana Jones and the Temple of Doom
still Indiana Jones and the Temple of Doom
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op