Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Inexorable (Fabrice du Welz, BE/FR 2021)

Inexorable

Bekijk trailer

Fabrice Du Welz / BE, FR, 2021 / 98 min.

Een beklemmende thriller waarin de levens van een succesvol schrijver en zijn gezin voorgoed veranderen door de komst van een mysterieuze jonge vrouw in hun landhuis. Fabrice Du Welz snijdt sappige, gewaagde thema's aan – nepotisme, verleiding binnen een lang huwelijk, de mythe van het literaire genie en de fascistische erfenis van België.

poster Inexorable (Fabrice du Welz, BE/FR 2021)
Succesvol schrijver Marcel (Benoît Poelvoorde) neemt samen met zijn vrouw Jeanne en hun dochter Lucie zijn intrek in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie. Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn writer’s block zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op zijn bestseller Inexorable.

Al snel verschijnt er afleiding in de vorm van Gloria: een timide en ongemakkelijke jonge vrouw, zonder eigen huis of familie, die toevalligerwijs goed klikt met Lucie. Ze wordt met open armen ontvangen als oppas, en draait al gauw mee in het huishouden. Wanneer Gloria aan Marcel opbiecht dat zijn boeken haar door heel wat donkere momenten heen hebben gesleept, kan Marcel zich nog moeilijk beheersen.

Hij raakt volledig in de ban van de jonge vrouw, met een reeks confrontaties die even schokkend als onvermijdelijk zijn. Inexorable is een prachtig gestileerde en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice Du Welz (Calvaire, Alleluia, Adoration) en ging in wereldpremière op het Toronto Film Festival.

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Fabrice Du Welz

Productiejaar

2021

Productieland(en)

BE, FR

Originele titel

Inexorable

Lengte

98 min.

Taal

Frans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Inexorable (Fabrice du Welz, BE/FR 2021)
still Inexorable (Fabrice du Welz, BE/FR 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op