Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Infinity Pool (Brandon Cronenberg, CA/HR/HU 2023)

Infinity Pool

Brandon Cronenberg / CA, HR, HU, 2023 / 117 min.

Sci-fi horrror over het leven van de allerrijksten op vakantie in een van de buitenwereld afgesloten resort. Brandon Cronenbergs gruwelkabinet is niet voor de teerhartigen: de regisseur haalt de kijker graag uit zijn comfortzone om deze te ‘destabiliseren’. Bevat schokkende scènes. 

poster Infinity Pool (Brandon Cronenberg, CA/HR/HU 2023)
James en Em genieten van een strandvakantie in een van de buitenwereld afgesloten luxeresort. James, een schrijver wiens productiviteit is gestokt wegens een writer's block, is zelf niet rijk; zijn vrouw Em wel - steenrijk. Terwijl het liefdespaar ontspant, wordt James herkend door een fan, Gabi. Of James en Em een uitstapje willen maken met haar en haar vriend?

De trip over het eiland doet het echtpaar afdalen in een schemerwereld vol geweld, gruwel en mateloos hedonisme. Als James een ongeluk veroorzaakt – zijn schuld –, geeft de politie hem de keus: geëxecuteerd worden of, als je ervoor wil betalen, je straf afkopen door een stand-in jouw plaats te laten innemen en zo getuige te zijn van een boetedoening ten koste van een ander.

Satire

Brandon Cronebergs derde speelfilm – eerder regisseerde hij Antiviral (2012) en Possessor (2020) - is een bespiegeling over de morele waarden van de allerrijksten in een decor waarin de horror welig tiert. ‘Absurd’, ‘shockerend’ en ‘provocerend’ waren een paar van de reacties na de première op het Sundance Film Festival. Een satire op het leven van de gepriviligieerden in de intelligent ontregelend-onbevreesde traditie van William S. Burroughs, J.G. Ballard en vader David Cronenberg.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Brandon Cronenberg

Productiejaar

2023

Productieland(en)

CA, HR, HU

Originele titel

Infinity Pool

Lengte

117 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD of ZONDER

Drager

DCP

still Infinity Pool (Brandon Cronenberg, CA/HR/HU 2023)
still Infinity Pool (Brandon Cronenberg, CA/HR/HU 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op