Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Inner Landscape

Inner Landscape

Bekijk trailer

Frank Scheffer / NL, 2019 / 92 min.

Documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan (‘liefdesverlangen’), die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. Regisseur Frank Scheffer, specialist hedendaagse muziekdocumentaires, toont het verschil in muziekopvattingen tussen de componist en de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, Ed Spanjaard.

Poster Inner Landscape

In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. 'Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart', vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera.

Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze uitgebalanceerde film over de verschillen tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 in première ging. [bron: IFFR]

Global village

Frank Scheffer geldt als specialist op het gebied van inventieve en avontuurlijk vertelde muziekdocumentaires, waarin de associatieve montage een grote rol speelt. Hij maakte films over componisten als Pierre Boulez en John Cage, een trilogie over Frank Zappa en een film over het genie Brian Eno.

Over Inner Landscape zegt hij: "We moeten ons openen voor anderen als we een toekomst willen hebben in de global village die de wereld is geworden." In Eye is Inner Landscape ook een aantal keren te zien in combinatie met de nieuwe, vijftig minuten durende operafilm Si Fan van Frank Scheffer.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Frank Scheffer

Productiejaar

2019

Productieland(en)

NL

Originele titel

Inner Landscape

Lengte

92 min.

Taal

Dutch, English, Chinese

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Inner Landscape
Still Inner Landscape

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Support Eye en zie meer. Word member van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op