Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
International Student Competition 2 Follicular Images

International Student Competition 2 & Awards

Cinedans 2023: International Student Competition 2 & Awards

De beste internationale studentendansfilms strijden om de Cinedans Student Award, gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking.

poster Cinedans 2023

Sinds 2015 reikt Cinedans de International Student Award uit aan aanstormend dansfilmtalent van de internationale dans-, film- en kunstacademies. Dit jaar dingen twaalf films uit 87 inzendingen uit 28 landen mee naar de felbegeerde prijs. De Student Award wordt gesponsord door Canon.

Het programma gaat vergezeld van een Q&A met de makers.

Neon Phantom

BR | 2021 | 20'

Regie: Leonardo Martinelli

João werkt in de straten van Rio de Janeiro als bezorger in de zogenaamde gig-economie. Hij en zijn vriend dromen ervan een motor te kopen, door het land te reizen en hun leven in een musical te veranderen. Hun opera-achtige en prachtig gechoreografeerde fantasie botst echter op de harde realiteit van lage lonen, onsympathieke klanten en constante bedreigingen. Neon Phantom is een tot nadenken stemmende korte film over ongelijkheid en scheve machtsverhoudingen bij nulurencontracten.

EPHÉMEROS

LT | 2021 | 14' [Wereldpremière]

Regie & choreografie: Viktorija Zobielaitė

EPHÉMEROS (kortstondig / vergankelijk in het oud-Grieks) is een dansfilm die mens, plant en beeld subtiel met elkaar in verband brengt om een unieke fantasiewereld te creëren. Een vergankelijk wezen offert zichzelf op om opnieuw te kunnen deelnemen in de cyclus van het leven. Tegenover de tijdelijkheid van het wereldlijke bestaan wordt de eeuwigheid onontkoombaar tastbaar.

My muse is moving

ES | 2021 | 4'

Regie: Sara Lomas | Choreografie: Roser Tutusaus, Tom Weksler en Wonderground Company

Een beeldhouwer en zijn muze ontmoeten elkaar in beweging. Terwijl zij een verlangen naar bevrijding koestert, probeert hij te bezitten en te domineren. Hun dialoog wordt een dans van verschillende frequenties die leidt tot een nieuwe creatie.

Moved

NL | 2021 | 22'

Director: Noa Zevenbergen

Moved kijkt naar het lichaam als een schat aan verhalen en neemt ons mee in de herinneringen van drie dansers. Ze gaan terug naar belangrijke momenten in hun leven en delen hun verhalen in beweging en spoken word. Een intieme kijk op de kracht van het menselijk lichaam om geschiedenissen te openbaren.

The Third Rule

IL | 2021 | 4' [Wereldpremière]

Regie & choreografie: Noam Fruchtlander Caspi

Twee dansers proberen het publiek te plagen met hun eigenzinnige bewegingen. In een wereld van tegenstellingen gebruiken ze hun verbeeldingskracht om etiketten en stereotypen te doorbreken en zo compassie te bewerkstelligen om mensen te zien zoals ze werkelijk zijn.

Follicular Images

FR | 2022 | 18' [Wereldpremière]

Regie & choreografie: Ludivine Large-Bessette

Prehistorische vrouwen die door holbewoners aan hun haar worden meegesleurd: een cliché dat vaak ten onrechte als waarheid wordt aangenomen. Ludivine Large-Bessette bedenkt een nieuw verhaal van deze mythe. Door bevrijdingsstrategieën te introduceren, zusterschap en lichamen te choreograferen in veerkracht zonder kunstgrepen, opent zij nieuwe gemeenschappelijke vergezichten.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Productiejaar

2023

Lengte

121 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2023

Van 24 tot en met 26 maart strijkt Cinedans opnieuw neer in Eye met een vol programma met de mooiste, spannendste en meest poëtische dansfilms van het afgelopen jaar.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op