Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Into the Wild (Sean Penn, US 2007)

Into the Wild

Sean Penn / US, 2007 / 148 min.

Als mens zijn we onderdeel van de natuur, weet de hoofdpersoon van Into the Wild. Maar om werkelijk te leven naar dit inzicht blijkt stervensgevaarlijk. De net afgestudeerde Chris McCandless laat alles achter en trekt de wildernis van Alaska in.

poster Into the Wild (Sean Penn, US 2007)
Hij lijkt alles mee te hebben, maar wijst alles af. Chris McCandless, net afgestudeerd, kind van gefortuneerde ouders, besluit al zijn geld weg te geven, verbrandt z’n laatste cash, gordt een rugzak om en verdwijnt. Weg van suburbia, weg van de rat race om geld, aanzien en carrière, weg van de beschaving.

Kayakkend door de Grand Canyon naar Mexico belandt McCandless uiteindelijk in de wildernis van Alaska. Daar maakt hij kwartier in een achtergelaten schoolbus en probeert een te worden met de natuur, de ongerepte wildernis waarop hij al zijn verlangens en idealen projecteert. Daar zijn geen mensen. Daar is alleen groei, bloei en verval in zijn meest organische vorm. Als de winter valt, blijkt de idylle om te slaan in een niet te winnen strijd om overleving.

Sean Penn baseerde zijn vierde lange speelfilm op de gelijknamige roman van Jon Krakauer. Was McCandless een dwaas - hij trok zonder kennis of voorbereiding de wildernis in - of een bewonderenswaardige idealist die praktiseerde waar anderen van dromen? Penn laat een oordeel aan de kijker en filmde een onverbloemd verhaal over de kracht van de natuur die de mens opneemt in de keten van eten en gegeten worden.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sean Penn

Productiejaar

2007

Productieland(en)

US

Originele titel

Into the Wild

Lengte

148 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

Cinema Ecologica

Veel is onzeker in het leven, behalve één ding: de klimaatcrisis. Hoe filmregisseurs de verhouding tussen de mens en planeet Aarde hebben verbeeld, zie je bij Cinema Ecologica: van nagelbijtende rampenfilm tot kunstzinnige meditatie, van romantische natuurervaring tot verbijsterende sciencefiction.

Lees meer
campagnebeeld Cinema Ecologica
still Into the Wild (Sean Penn, US 2007)
still Into the Wild (Sean Penn, US 2007)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op