Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still It Felt Like Love (Eliza Hittman, US 2013)

It Felt Like Love

Eliza Hittman / US, 2013 / 82 min.

Keuzefilm van aanstormend filmtalent: Leila Sahir en Milou Gevers laten, na de talkshow Badlands, een van hun favoriete films zien. In It Felt Like Love wil de jonge Lila haar eerste seksuele ervaring beleven, niet vanwege de liefde, maar om de lust.

poster It Felt Like Love (Eliza Hittman, US 2013)

It Felt Like Love van Eliza Hittman is een verkenning van de ontluikende seksualiteit van de jonge Lila, die korte metten maakt met de mythe van romantische liefde. Lila zoekt een seksuele ervaring, het liefst meteen, maar de jongen op wie ze haar aandacht richt wil niets van haar weten. Hittman vangt Lila’s kwetsbaarheid in een poëtische visuele stijl die Lila’s gevoelens heel precies weet te vangen.

Over Leila Sahir & Milou Gevers

Leila Sahir en Milou Gevers zijn jonge film- en documentairemakers, die actief zijn als regisseur, scenarist, theatermaker en dichter.

Voor Leila is de vraag naar ‘waarom we doen wat we doen en waarom we zijn geworden wie we zijn’ een leidraad in haar werk. Ze debuteerde als regisseur met de korte film Maysa (2021) en is hoofdschrijver van de nieuwe NPO 3-serie SiHAME.

Milou regisseerde verschillende jeugdprogramma’s, waaronder Naakt voor de klas met de Sekszusjes. Haar Filmacademie-afstudeerproject Waarom bleef je niet voor mij? won onder meer de Gouden Leeuw van Cinekid voor Beste Nederlandse korte documentaire.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Eliza Hittman

Productiejaar

2013

Productieland(en)

US

Originele titel

It Felt Like Love

Lengte

82 min.

Ondertiteling

NONE

Drager

DCP

Onderdeel van

Badlands

Aanstormend filmtalent in Eye, een nieuwe generatie laat van zich horen. Tijdens de Badlands-avonden krijgt nieuw Nederlands filmtalent volop de kans zich te presenteren met debuutfilms, gesprekken en keuzefilms van makers die hen inspireren. De avonden zijn samengesteld door gastcuratoren Lemuël de Graav, Xiang Yu Yeung en Eye-programmeur Ronald Simons.

Lees meer
campagnebeeld Badlands horizontaal
still It Felt Like Love (Eliza Hittman, US 2013)
still It Felt Like Love (Eliza Hittman, US 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op