Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
J ai perdu mon corps eye filmmuseum 2

J'ai perdu mon corps

Jérémy Clapin / FR, 2019 / 81 min.

Wat te doen als de hand gescheiden raakt van het lichaam? In zijn eerste lange animatiefilm laat regisseur Jérémy Clapin een hand op zoek gaan naar de man aan wie hij toebehoorde, de veertigjarige pizzakoerier Nafouel. Clapin neemt ons mee op een fantasievolle reis door Parijs, met grillige sprongen in de tijd en een love interest als rode draad.

Poster j ai perdu mon corps eye filmmuseum

Het klinkt te bizar voor woorden: een afgehakte hand rust in de vriezer van het pathologisch-anatomisch lab, ontsnapt en gaat op stap door Parijs, op zoek naar pizzakoerier Nafouel, de eigenaar van de hand.

verborgen liefde

De reis is vol gevaar – ratten en duiven zien een aardig maaltje voorbij schuiven – maar de hand laat zich niet uit het veld slaan. Ondertussen herinnert hij zich zijn leven met Nafouel, diens verborgen liefde voor bibliotheekmedewerkster Gabrielle, en duikt hij in Naoufels jeugdherinneringen.

Voor J”ai perdu mon corps nam Clapin het boek Happy Hand van Guillaume Laurant als leidraad. Laurant is de vaste coscenarist van Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen, Amélie), ook een man die fantasie en werkelijkheid surreëel weet te vermengen.

J”ai perdu mon corps beleefde zijn wereldpremière tijdens de Critics' Week Grand Prize van het Cannes-festival en won daarna onder meer de Cristal voor beste animatiefilm én de Audience Award op het gerenommeerde Festival international du film d'animation d'Annecy.

Details

Persons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Jérémy Clapin

Productiejaar

2019

Productieland(en)

FR

Originele titel

J'ai perdu mon corps

Lengte

81 min.

Taal

French

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

J ai perdu mon corps eye filmmuseum 5
J ai perdu mon corps eye filmmuseum 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op