Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
B1591 exo oogstcocosnote004

Jelle Brandt Corstius presenteert: Grand Tour

Wereldreiziger en jounalist Jelle Brandt Corstius selecteerde korte films uit de Desmet-collectie en neemt het publiek mee op een reis om de wereld, van Afrika naar Ceylon, op een cruise of in het vliegtuig. Met live muziek.

Jelle brandt corstius 2 fotograaf jan boeveuitgesneden 1

Op reis gaan is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als een dak boven je hoofd hebben, of brood op de plank. Niemand kijkt er meer van op als vrienden naar Thailand op vakantie gaan, laat staan naar Spanje. Dat was honderd jaar geleden wel anders. Een reis naar de Côte d”Azur kostte al vele dagen en was alleen weggelegd voor de happy few. Voor de anderen resteerde het wegdromen bij films in de bioscoop. Het kan heel goed dat de bioscoopganger in de jaren tien van de vorige eeuw daar voor het eerst een palmboom zag. Of de zee.

De films uit de Desmetcollectie zijn van een onaardse schoonheid in hun eenvoud: een familie op Ceylon, het opstijgen van een van de eerste vliegtuigen, een kijkje in een Afrikaans dorp, een cruise – of simpelweg beelden van rotsen en golven.

Samenstelling en presentatie: Jelle Brandt Corstius (1978), schrijver, journalist, televisiemaker en wereldreiziger. Live muziek door Thijs Elzinga (gitaar) en Oscar Jan Hoogland (piano).

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Jean Desmets Droomfabriek

Van 13 december 2014 tot en met 12 april 2015 wijdde Eye een tentoonstelling aan een van de interessantste periodes uit de filmgeschiedenis aan de hand van de collectie van Jean Desmet (1875-1956).

Lees meer
campagnebeeld Jean Desmets Droomfabriek
Aerostable des freres moreau l 423 1
B1610 binnenlandafrika 001
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op