Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Johancruijffjong2

Johan Cruijff - En Un Momento Dado

Ramón Gieling / NL, 2004 / 91 min.

Naar aanleiding van het overlijden van Johan Cruijff vertoont EYE deze documentaire als benefietvoorstelling. De mix van prachtige archiefbeelden, geënsceneerde scènes met Cruijff en een interview met de grootmeester zelf laat zien hoe diep de bewondering en liefde van de Catalanen voor hun verlosser gaat.

Ps 4

EYE en Pieter van Huystee Film doneren de recette van de voorstelling aan de Johan Cruyff Foundation. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. 'Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen'.

Johan Cruijff – En un momento dado

Johan Cruijff heeft de gave dingen te doen die zijn leven en carrière grootse wendingen geven, zonder dat hij dat heeft voorzien of zelfs maar gewild. Zo wist hij de sympathie van elke Catalaan te winnen door zijn zoon - vervroegd met een keizersnee gehaald omwille van de legendarische wedstrijd Real Madrid-Barcelona in 1973 (0-5 voor Barca) - Jordi te noemen, een destijds in Spanje verboden naam van een Catalaanse heilige. In alle onschuld gemaakte uitspraken werden in Catalonië beroemd, zoals het door Johan verkeerd gebruikte “en un momento dado” en “gallina de piel” (vellenkip in plaats van piel de gallina = kippenvel).

Rámon Gieling laat in een mix van interviews met meer en minder betrokkenen, prachtige archiefbeelden, geënsceneerde scenes met Johan Cruijff en een interview met de grootmeester zelf, zien hoe diep de bewondering en liefde van de Catalanen voor hun verlosser gaat. Niet alleen vanwege zijn uitzonderlijke voetbalkwaliteiten, maar ook en vooral omdat hij Catalonië zijn zelfvertrouwen teruggaf.

Details

Regisseur

Ramón Gieling

Productiejaar

2004

Productieland(en)

NL

Originele titel

Johan Cruijff - En Un Momento Dado

Lengte

91 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

35mm

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op