Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Johan1

Johan en de verenkoning

Johan woont op een schip, alleen met z’n vader. Op een dag bereikt hem een bericht van de Verenkoning. Volgens Johan heeft die z’n moeder meegenomen toen hij drie was. Leeft moeder nog? Johan gaat erop uit. Derde animatiefilm van de Zweedse regisseur  Esben Toft Jacobsen (De geweldige beer). (6+)

Johanposter

Op het schip, ver van de bewoonde wereld, verveelt Johan zich geen moment. Je kunt er vissen, duiken en er valt altijd wel iets te repareren. Als zijn papa even weg is, vangt Johan een wat verward bericht op over de Verenkoning. Johan schrikt op; toen hij drie was, heeft de Verenkoning z”n moeder meegenomen, denkt hij. Johan heeft maar één wens: zijn mama vinden. Een machtig mooi avontuur begint.

Johan en de Verenkoning was eerder dit jaar te zien in het competitieprogramma van Cinekid. De film werd ook genomineerd voor de Kristallen Beer van het International Film Festival Berlin (Generation Kplus).

Regisseur en scenarioschrijver Esben Toft Jacobsen werd eerder bekend door zijn fantastische vertelling De geweldige beer (2011). Hij wordt vaak geprezen om de manier waarop hij de duistere en lieflijke kanten van de kinderfantasie weet te verenigen.

Details

Johan2 0
Johan3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op