Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kaboom 2024 Kaboom Classics Touring Holland By Bicycle

Kaboom Classics: Paul & Menno de Nooijer

Kaboom 2024: Kaboom Classics: Paul & Menno de Nooijer

Is het animatie? Is het film? Is het fotografie? Binnen het indrukwekkende oeuvre van vader Paul en zoon Menno de Nooijer vervagen de grenzen tussen deze discipline.

poster Kaboom Animation Festival 2024

Schijnbaar moeiteloos. Als geen ander beheerst het duo het spel met opnamesnelheid en pixiliation. Hun films ademen een vervreemdende sfeer en kaarten met veel gevoel voor esthetiek en humor onderwerpen aan als vergankelijkheid, erotiek, de burgerlijke moraal en de kunsten.

De veelzijdigheid van Paul en Menno uit zich niet alleen in hun filmwerk, maar strekt zich uit tot fotografie, installatie en zelfs theater. Voor dit programma maakten vader en zoon een selecte van 16 kortfilms, met daarin enkele analoge schatten uit de jaren 1970-90, die door het Eye Filmmuseum met zorg zijn gedigitaliseerd.

Met diverse bekroningen op belangrijke internationale filmfestivals (Oberhausen, Stuttgart, Ottawa, Annecy) overstijgen de creaties van de twee alle landsgrenzen. Hun distinctieve stijl, inclusief uitgekiende enscenering, geniet de waardering van elke opdrachtgever, variërend van ministeries tot popbands en het legendarische televisienetwerk MTV. Alsof de films in dit programma nog niet interessant genoeg interessant, zal Menno de Nooijer ook nog eens inzicht geven in de professionele uitdagingen die het voorzichtig balanceren tussen commercie en kunst met zich meebrengt.

Programmasamenstelling door Mette Peters.

De films in dit programma zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2024

Lengte

81 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Kaboom 2024

Home sweet home. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Thuis is waar het hart is. Er is geen plek zoals thuis. Wat betekent thuis voor jou? Wat als het niet langer een plaats is, maar een object, een persoon, een herinnering, een smaak, een taal, een geur of een beeld?

Lees meer
campagnebeeld  Kaboom Animation Festival 2024
Kaboom 2024 Kaboom Classics At One View
Kaboom 2024 Kaboom Classics Is Heaven Blue
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op