Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Zara Dwinger / NL, 2023 / 89 min.

De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang afwezige moeder Karina onverwachts opduikt. In haar afgeragde sportwagen neemt ze Lu mee op een avontuurlijke roadtrip, helemaal naar Polen. Lu wordt zo meegesleept in een Bonnie & Clyde-achtige fantasie.

poster Kiddo (Zara Dwinger, NL 2023)

De 11-jarige Lu (Rosa van Leeuwen) woont in een pleeggezin en droomt ervan om haar lang afwezige moeder Karina (Frieda Barnhard) weer te zien. Naar het schijnt leeft ze als een ware filmster in Hollywood – ze doet zelfs haar eigen stunts. Als Karina onverwachts opduikt neemt ze Lu, zonder dat haar pleeggezin dat weet, mee op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen. Ze gaan naar Lu’s oma, helemaal in Polen, om een stapel geld op te halen die Karina daar jaren eerder heeft verstopt.

Zo kunnen ze opnieuw beginnen en voor altijd samen zijn, belooft Karina. Het wordt een spannende en opwindende rit, want Karina’s levensmotto is ‘alles of niets’. Maar gaandeweg beseft Lu dat ‘gewoon een beetje’ ook al heel fijn kan zijn. De realiteit zit ze op de hielen en zet het excentrieke duo voor een keuze: hoe ver willen ze gaan om voor altijd bij elkaar te blijven?

Kiddo is het regiedebuut van Zara Dwinger en ging in wereldpremière tijdens het filmfestival van Berlijn. Met een knipoog naar het lovers-on-the-run genre biedt Kiddo een fris perspectief op het leven van een imperfecte ouder en het beschermen van je eigen grenzen als kind.

Over de regisseur

Zara Dwinger is een schrijvend regisseur die kleurrijke films maakt over jonge mensen die hun plek in de wereld proberen te vinden. Nadat ze in 2017 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie met de prijswinnende film Sirene maakte ze meerdere korte films die op verschillende internationale festivals stonden.

In 2019 reisde de korte film A Holiday from Mourning af naar festivals als Asiana ISFF en Palm Springs Shortfest. In 2021 maakte zij de mid-length televisiefilm Het meisje dat vervloekt was (competitie Slamdance Film Festival) in het kader van Onze Straat II.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 6 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Zara Dwinger

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NL

Originele titel

Kiddo

Lengte

89 min.

Taal

Nederlands, Engels, Pools

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Kiddo (Zara Dwinger, NL 2023)
still Kiddo (Zara Dwinger, NL 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op