Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kill It and Leave This Town (Mariusz Wilczynski, PL 2020)

Kill It and Leave This Town

Bekijk trailer

Mariusz Wilczynski / PL, 2020 / 88 min.

Een man die zijn dierbaren heeft verloren trekt zich terug in zijn herinneringen, waar zij nog leven. Veertien jaar werkte Wilczynski aan deze stad van herinneringen, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor des te waarachtiger overkomt. Een volstrekt unieke horroranimatie, wonderschoon en teder, grimmig en duister.

poster Kill It and Leave This Town (Mariusz Wilczynski, PL 2020)

Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit er jarenlang een stad in zijn herinneringen.

Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. Ze zijn in het geheugen steeds jong gebleven, maar wanneer de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en dat eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Kill It And Leave This Town is een volstrekt unieke, zeer persoonlijke animatiefilm. De film is onverwacht ontroerend, vol rauwe emotie, ongepolijst, maar toch tot in elk detail overdacht en geperfectioneerd. De autobiografische impressie is een herinnering aan beelden uit Wilczynski's kindertijd, waarin zijn overleden ouders en de geboorteplaats Łódź nieuw leven worden ingeblazen.

Over de regisseur

Mariusz Wilczynski (Łódź, 1960) is schilder, decorontwerper en maker van animatiefilms. Hij exposeerde zijn werken in Polen, de VS, Japan en vele Europese landen, en nam deel aan kunstfestivals en tentoonstellingen. Sinds 2007 is hij docent aan de PWSFTviT in Łódź. Kill It and Leave This Town is zijn speelfilmdebuut.

Voorfilm

Voorafgaand aan Kill It and Leave This Town is de korte voorfilm Hate For Sale (2017) uit de Eye-collectie te zien. Deze korte film (3') van Anna Eijsbouts brengt het gedicht 'Hate for Sale' van Neil Gaiman tot leven in een bijzondere animatie.

...heel persoonlijk...expressieve terugblik op een Pools verleden...een macaber soort schoonheid en grandeur...momenten van tederheid...een onthutsende, raadselachtige ervaring. (**** NRC Handelsblad)

...volstrekt uniek...mooi... (**** VPRO/Cinema.nl)

…lof is te begrijpen, want als animatiefilm kent Kill It and Leave This Town eigenlijk geen gelijke…hallucinante ervaring…uniek…sprankjes van hoop. (De Volkskrant)

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Mariusz Wilczynski

Productiejaar

2020

Productieland(en)

PL

Originele titel

Zabij to i wyjeddz z tego miasta

Lengte

88 min.

Taal

Pools, Latijn, Engels

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Kill It and Leave This Town (Mariusz Wilczynski, PL 2020)
still Kill It and Leave This Town (Mariusz Wilczynski, PL 2020)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op