Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kind hearts and coronets 7

Kind Hearts and Coronets

Robert Hamer / GB, 1949 / 106 min.

Genieten van typisch Britse zwarte humor? Het kan met Kind Hearts and Coronets, kroonjuweel van de vermaarde Ealing Studios, waarin een zoon wraak neemt op de adellijke familie die zijn moeder verstootte. Indrukwekkend optreden van Sir Alec Guinness in negen verschillende rollen. De film is vorig jaar gerestaureerd ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag.

Poster kind hearts and coronets

De storyline oogt eenvoudig, maar de uitwerking is van superieur ironische klasse. In flashbacks zien we het verhaal van Louis Mazzini, die het onrecht zijn aristocratische moeder aangedaan, teniet wil doen. De operazangeres trouwde beneden haar stand en werd onterfd. Mazzini wil de titel van hertog veroveren en besluit alle acht familieleden die hem in de opvolgingslijn voorgaan uit de weg te ruimen.

macaber-humoristisch

Acht keer vindt een moord plaats, en alle acht keer is Alec Guinnes – in steeds verschillende gedaantes – het slachtoffer. Regisseur Robert Hamer maakte een macaber-humoristische vertelling over wat de Britten met veel gevoel voor understatement “the gentle art of murder” noemen. Het resultaat is een typische Ealing-film: Kind Hearts and Coronets is zowel een bijtende satire over klasseverschillen en snobisme als een sophisticated vormgegeven thriller met verbluffende acteerprestaties.

Details

Regisseur

Robert Hamer

Productiejaar

1949

Productieland(en)

GB

Originele titel

Kind Hearts and Coronets

Lengte

106 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Kind hearts and coronets 1
Kind hearts and coronets 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op