Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Kind in twee werelden de zusjes overste

Kind in twee werelden

Willy Lindwer / NL, 1993 / 60 min.

Naar aanleiding van Holocaust Memorial Day aandacht voor het werk van cineast Willy Lindwer. De vertoning sluit aan bij de tentoonstelling 'Kogels, verraad en brieven' in het Nationaal Holocaust Museum i.o., over de familiegeschiedenis van Lindwer. 

Poster willy lindwer

Voorstelling in samenwerking met het Joods Cultureel Kwartier. Op vertoon van een JCK-entreebewijs krijg je bij Eye € 2,50 korting.

kind in twee werelden

Kind in twee werelden (19930 is Willy Lindwers documentaire over joodse oorlogspleegkinderen. Deze kinderen, die voor het merendeel hun ouders tijdens de oorlog kwijtraakten, bleven in veel gevallen ook na de bevrijding in (meestal) christelijke pleeggezinnen.

Twee zussen, twee broers en een meisje, vertellen hun ervaringen als onderduikkind en hun problemen met hun dubbele identiteit in Nederland, Polen en Israël. Bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire (1993).

films en boeken

Willy Lindwer (Amsterdam, 1946) is documentairefilmer, fotograaf en auteur. Hij studeerde aan de Filmacademie in Amsterdam en verwierf internationale bekendheid met onder andere De laatste zeven maanden van Anne Frank. Lindwer ontving voor zijn werk diverse prijzen, waaronder een internationale Emmy Award. Hij woont tegenwoordig met zijn vrouw in Jeruzalem.

Details

Regisseur

Willy Lindwer

Productiejaar

1993

Productieland(en)

NL

Originele titel

Kind in twee werelden

Lengte

60 min.

Drager

DCP

Kind in twee werelden 1
Kind in twee werelden 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op