Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kinds of Kindness (Yorgos Lanthimos, IE/GB 2024)

Kinds of Kindness

Bekijk trailer

Yorgos Lanthimos / IE, GB, 2024 / 164 min.

Tijdens de postproductie van Poor Things stond Yorgos Lanthimos meteen alweer achter de camera om zijn triptiek Kinds of Kindness over uit het gareel gerakende menselijke relaties te draaien. Met onder andere oude bekenden Willem Dafoe, Emma Stone en Jesse Plemons.

poster Kinds of Kindness (Yorgos Lanthimos, IE/GB 2024)
Je zou Kinds of Kindness een terugkeer kunnen noemen naar de wortels van Lanthimos’ kunstenaarschap. Met zijn eerste films werd hij vaandeldrager van wat de Greek Weird Wave ging heten: verzamelnaam voor een opkomende lichting Griekse filmmakers die hun in realistische setting geplante personages lieten ontsporen in surreële, absurde en soms gewelddadige verwikkelingen.

Na het succes van zijn zeer fraai verzorgde en tot in de puntjes geproduceerde Engelstalige films – Poor Things, The Favourite en The Lobster – wilde Lanthimos iets van de wat wrangere, anarchistische toon van zijn vroegere werk terugvinden.

In de herfst van 2022, tijdens de postproductiefase van Poor Things, ging de regiseur in het geheim aan het werk in New Orleans, met Poor Things-hoofdrolspelers Emma Stone (Oscar Beste actrice) en Willem Dafoe weer voor de camera. Het resultaat: drie zwartkomische, macabere verhalen over hoe ver mensen gaan om zich te verzekeren van liefde, erkenning en aandacht.

Onderwerpen

Lanthimos’ anthologie verhaalt van de levens van Robert, Daniel en Andrew. Robert is de employee van een zakenfirma die zich – letterlijk – door zijn baas laat voorschrijven hoe te leven: iedere dag krijgt hij een lijstje met opdrachten, tot aan het precieze tijdstip toe waarop hij de liefde moet bedrijven met zijn vrouw.

Politieagent Daniel denkt dat zijn vrouw (Emma Stone) verdwenen is op zee; als ze teruggevonden wordt herkent hij haar niet meer als zijn echtgenote en onderwerpt haar aan kwellingen en vernederingen. En Andrew, aanhanger van een sekte, krijgt de opdracht van zijn leiders (Willem Dafoe, Hong Chau) om een jonge vrouw te vinden die ‘de gave’ heeft, namelijk om de doden tot leven te wekken – Andrew gaat tot het gaatje om die vrouw te vinden.

Jesse Plemons speelt de drie mannen en verleent continuïteit aan de korte verhalen die in toon variëren van duivelse satire en deadpan ironie tot psychologische horror. Hij won er dit jaar de prijs voor Beste Acteur voor in Cannes.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Yorgos Lanthimos

Productiejaar

2024

Productieland(en)

IE, GB

Originele titel

Kinds of Kindness

Lengte

164 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Kinds of Kindness (Yorgos Lanthimos, IE/GB 2024)
still Kinds of Kindness (Yorgos Lanthimos, IE/GB 2024)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op