Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Nl fma bt zp 7822 80

Klokslag twaalf

Léo Joannon / NL, FR, 1936

Bij de première van Ik wil gelukkig zijn, de documentaire van Annette Apon over het leven van Fien de la Mar, programmeert EYE uit eigen collectie een aantal films waarin De La Mar valt te bewonderen. In Klokslag twaalf speelt de vedette de vriendin van een voormalig bendelid, wiens misdaden precies om middernacht zullen verjaren. Ook met Frits van Dongen en Louis Davids.  

Ps 2

Jean Verdier lijkt alles op een rijtje te hebben; de geslaagde industrieel is directeur van een stevig bedrijf dat het financieel voor de wind gaat. Tien jaar geleden was hij echter heel iemand anders: als lid van een internationale bende stak hij schepen in brand, lichtte de verzekering op en doodde twee mensen. Precies om middernacht zal zijn misdaad echter verjaren – reden voor zijn oude bendeleden om hem te chanteren.

Fien de la Mar speelt Verdiers verleidelijke, gewezen maîtresse Matia; ook de destijds populaire acteurs Max Croiset en Cor Hermus werden gecontracteerd. De film werd in Parijs opgenomen, als de Nederlandse versie van Quand minuit sonnera, een productie van de Franse commerciële veelfilmer Léo Joannon.

Details

Regisseur

Léo Joannon

Productiejaar

1936

Productieland(en)

NL, FR

Originele titel

Klokslag twaalf

0

Drager

35mm

Nl fma bt zp 7822 82
Nl fma bt zp 7822 86
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op