Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Klondike (Maryna Er Gorbach, UA/TR 2022)

Klondike

Maryna Er Gorbach / UA, TR, 2022 / 100 min.

Een stel in de Donetsk-regio in Oost-Oekraïne verwacht anno 2014 een kindje terwijl de onheilspellende spanning in hun dorp alsmaar stijgt. Klondike laat zien hoe barbaars oorlog is en werd geprezen als een van de sterkere drama's over dit cruciale moment in de recente geschiedenis.

poster Klondike (Maryna Er Gorbach, UA/TR 2022)

Juli 2014. Aanstaande ouders Irka en Tolik wonen in de Donetsk-regio in Oost-Oekraïne nabij de Russische grens, betwist gebied in de begindagen van de Donbas-oorlog. De onheilspellende spanning in hun dorp komt tot een hoogtepunt als de neergeschoten vlucht MH17 in de buurt neerstort.

Ondertussen verwachten Toliks separatistische vrienden van hem dat hij zich bij hen aansluit. Hiermee haalt hij zich de woede van Irka's broer op zijn hals, die vermoedt dat het stel Oekraïne heeft verraden. Irka weigert te worden geëvacueerd, zelfs als het dorp wordt ingenomen door strijdkrachten, en probeert ondertussen vrede tussen haar man en broer te stichten.

Klondike stelt de vraag welke keuzes we kunnen maken terwijl de wereld om je heen instort. De indrukwekkende breedbeeldcomposities van cameraman Svyatoslav Bulakovskiy tonen een meedogenloze wereld, met slechts af en toe wat bijtende humor.

Over Maryna Er Gorbach

Na haar studie aan de Kyiv National I.K. Karpenko-Kary Theatre, Cinema & Television University in Oekraïne, studeerde Maryna Er Gorbach af aan de Andrzej Wajda Master School of Film Regie in Polen. Sinds 2017 is ze lid van de European Film Academy.

De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Oleksandr Dovzhenko National Centre, het grootste Oekraïense filmarchief.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Maryna Er Gorbach

Productiejaar

2022

Productieland(en)

UA, TR

Originele titel

Klondike

Lengte

100 min.

Taal

Ukrainian, Russian, Chechen, Dutch

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Kino Ukraïna

Eye vertoont deze maand een tiental films van filmmakers die geboren werden of werkzaam waren (en zijn) in Oekraïne, een land dat sinds de Maidanrevolutie vecht voor de erkenning van zijn unieke geschiedenis, taal en cultuur.

Lees meer
campagnebeeld Kino Ukraïna
still Klondike (Maryna Er Gorbach, UA/TR 2022)
still Klondike (Maryna Er Gorbach, UA/TR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op