Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)

Knockin'on Herman's Door

Stefano Bertacchini / NL, 2021 / 50 min.

Nooit eerder vertoonde opnamen van Herman Brood-songs en teruggevonden beelden van de chaotische draaidagen van de film Cha-cha zijn de basis voor deze documentaire over het woelige tijdsbeeld van de Amsterdamse popscene eind jaren zeventig. Vooraf een gesprek met diverse betrokkenen van weleer onder wie Jan Rot en Hugo Sinzheimer.

poster Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)

In 2015 ontving Eye het archief van regisseur Herbert Curiël (1927): verhuisdozen vol papieren, documenten en knipsels. Een verrassende vondst was het film- en geluidsmateriaal van zijn film Cha-cha (1979), met Herman Brood en Nina Hagen in de hoofdrollen.

Stefano Bertacchini, cameraman en werkzaam bij de afdeling Filmcollectie, heeft dit materiaal geordend tijdens een inventarisatie naar de Nederlandse speelfilm. Het bleek voor een groot deel te bestaan uit niet-gebruikte takes, rushes en geluidsopnamen. Het materiaal biedt een mooi overzicht van de chaotische draaidagen en bevat nooit vertoonde opnamen van enkele Brood-songs die de definitieve eindversie van de film niet hebben gehaald, plus opnamen van bands als White Honey en de Streetbeats (met Jan Rot).

Bertacchini en producent Pieter van Huystee maakten de documentaire Knockin' on Herman’s Door, gebaseerd op deze niet-gebruikte takes en rushes over de muziekscene van eind jaren 70, begin jaren 80.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Stefano Bertacchini

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Knockin'on Herman's Door

Lengte

50 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG of NLD of ZONDER

Drager

DCP

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
still Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)
still Knockin’ on Herman’s Door (Stefano Bertacchini, NL 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op