Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Kokomo City (D. Smith, US 2023)

Kokomo City

Bekijk trailer

D. Smith / US, 2023 / 73 min.

Verfrissend ongefilterde documentaire over vier zwarte trans sekswerkers in New York en Georgia. Een taboedoorbrekende film vol humor en echte gesprekken zonder suikerlaagje. D. Smith, producer van Lil Wayne en Ciara, legt op lyrische wijze hun schoonheid en ontberingen vast.

poster Kokomo City (D. Smith, US 2023)

Kokomo City is het rauwe en swingende debuut van muziekproducer en singer-songwriter D. Smith, die geschiedenis schreef als de eerste trans vrouw gecast in een primetime reality-programma. Ze volgt vier zwarte trans sekswerkers in Atlanta en New York die de taboes rond hun beroep met veel flair weten af te breken. Openlijk bespreken Daniella Carter, Koko Da Doll, Liyah Mitchell en Dominique Silver hun dromen, onzekerheden, crises en de laatste roddels. Smiths knallende visuele stijl sluit perfect aan bij de bravoure van deze trans vrouwen.

Kokomo City is opgedragen aan Koko Da Doll, die twee maanden na de première op Sundance in januari werd vermoord. De film won de NEXT Innovator Award en NEXT Audience Award van het Sundance Film Festival, en de Berlinale's Audience Award in de sectie Panorama Documentary.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Kokomo City zie je de korte film Hey Tiger (3') uit 1996 van animatrice extraordinaire Martha Colburn, met in de hoofdrol Baltimores sekssymbool en paranormaal performer Meduza.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

D. Smith

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US

Originele titel

Kokomo City

Lengte

73 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Kokomo City (D. Smith, US 2023)
still Kokomo City (D. Smith, US 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op