Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Highlander 2

Koolhoven & Simons: Immortality Night

Wie wil er nou niet voor altijd blijven leven? Dracula en Highlander zaaien twijfel op deze avond met 60 minuten fragmenten van films over onsterfelijkheid, zoals Blood for Dracula (1971) met Udo Kier en Cronos (1993) van Guillermo del Toro. De hoofdfilm is Highlander (1986) met de eind oktober overleden Sean Connery. Speciaal is de vertoning van de videoclip Princes of the Universe van Queen op 35mm uit de Eye-collectie. 

Poster highlander

In een moordend tempo, met fraai camerawerk en dito locaties, volgt Highlander een bizarre (en krimpende) groep onsterfelijken die door de eeuwen heen in een dodelijke strijd verwikkeld zijn.

Highlander (Christopher Lambert) hopt soepel heen en weer tussen de Schotse hooglanden in de middeleeuwen tot het hedendaagse Amerika, aangezet door de stevige soundtrack van rockband Queen ('Who wants to live forever'). Iconisch spel van Lambert, met voortdurend gekwelde blik in zijn ogen, en Sean Connery als zijn welbespraakte mentor.

dracula in rolstoel

Vooraf de vertoning van de videoclip Princes of the Universe van Queen op 35mm uit de Eye-collectie, plus 60 minuten fragmenten van films over onsterfelijkheid, zoals Cronos (1993) van Guillermo del Toro en Blood for Dracula (1971) met Udo Kier.

De legendarische Kier legde zelf bijna vroegtijdig het loodje door voor de rol van Dracula op een strikt dieet te gaan. Kiers crashdieet gaf hem het perfecte uitgemergelde uiterlijk, maar hij werd zo zwak dat Kier de graaf deels vanuit een rolstoel moest spelen en zich zo toch onsterfelijk maakte.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
Andy warhols dracula
Highlander 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op