Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Bound 3

Koolhoven & Simons: LGBTQI+ Night

Koolhoven & Simons duiken in de wereld van de queer cinema, met in het eerste uur fragmenten van Liquid Sky (1982) van Slava Tsukerman, A Nightmare on Elm Street 2: Freddy's Revenge (1985), Hellbent (2004) en Funeral Parade of Roses (1969) van Toshio Matsumoto. De hoofdfilm is de zwoele neo-noir Bound van Lana en Lilly Wachowski.

Poster bound eye filmmuseum

Voordat ze ieders hoofd op hol brachten met The Matrix, maakten de Wachowski's hun regiedebuut met deze zwoele neo-noir over een ex-gevangene en stoere loodgietster (Gina Gershon) en de vrouw van een gangster (Jennifer Tilly) die verliefd op elkaar worden en samen twee miljoen dollar proberen te stelen.

stomend

Tilly en Gershon weten wel raad met de hard-boiled plot vol verraad en onverwachte wendingen, waarbij ze net zo makkelijk van genre als van onderjurken wisselen. Hoewel de stomende seksscènes na de première het meest spraakmakend waren ('One thing I can't stand is women apologizing for wanting sex', aldus Gershon), is Bound vooral ook een prachtig gefilmde en briljant geconstrueerde thriller, en een geweldige tijdcapsule van twee filmmakers die zelf hun genderidentiteiten onderzoeken.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
Bound 2
Bound 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op