Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Intothe night 1

Koolhoven & Simons: One Night Only

Vanavond films die zich afspelen in één avond of nacht. In het eerste uur vertonen en becommentariëren Martin Koolhoven en Ronald Simons fragmenten uit onder meer Do Not Disturb, Night of the Living Dead, After Hours en Airplane! Na de pauze als klapper de hoofdfilm Into the Night (1985) van John Landis, een wild-komische thriller over de nachtelijke avonturen van een aan slapeloosheid lijdende ruimtevaartingenieur.

Poster into the night eye filmmuseum

Jeff Goldblum verruilt zijn veilig bestaan in een buitenwijk voor een nachtelijke tocht door Los Angeles. Op het vliegveld stuit hij op een mysterieuze juwelensmokkelaar, gespeeld door de altijd geweldige Michelle Pfeiffer, die hem meeneemt op een wilde rit door de stad.

Met een minimale plot maar maximaal plezier maakt John Landis (An American Werewolf in London, Trading Places, Twilight Zone: The Movie, de Thriller-videoclip) gebruik van de locaties in Los Angeles, van de jachten in Marina Del Rey via Rodeo Drive naar het herenhuis Marion Davies in Beverly Hills.

mythische plek

Het doorlopende commentaar van oude film- en tv-reclames maakt van Los Angeles de mythische plek die de stad zo graag wil zijn. Talloze grote filmmakers komen voorbij in kleine rollen: let op David Cronenberg, Roger Vadim, Paul Bartel, Jonathan Demme en Don Siegel, en vooral op David Bowie als Engelse huurmoordenaar.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
Intothe night 2
Intothe night 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op