Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Advertising for people who dont need it

Korte films Esther Rots & Dan Geesin - 2

.

Advertising for people who dont need it

Bij Retrospekt, de nieuwe lange speelfilm van Esther Rots, zijn deze avond drie bijzondere korte films te zien die ze (co)regisseerde of produceerde voor Dan Geesin, met wie ze veel samenwerkt.

Some Kind of a Killer (2000, 12”)Een kettingzaag, een bloedbad; een sprookje verteld met leren poppen.

Sheep Eat Grass (1997, 8”)Een man in de gedaante van een schaap zoekt troost bij zijn leeftijdgenoten, maar ontdekt dat zijn ware aard is waar hij hem had achtergelaten.

The Bonfire Monologues (2017, 53')Kunstenaar Dan Geesin bezoekt Ikea, een asielcentrum, Google en een motorbende. Deze groteske, humoristische, politieke en persoonlijke reeks korte, intuïtieve films volgen Geesin in zijn zoektocht naar een publiek. Hij balanceeert hierbij op de rand van de experimentele muziekdocumentaire.

In de korte film Advertising For People Who Don”t Need It duikt hij in het fenomeen 'Google it up', dat vaak wordt gezien als het antwoord op elke vraag in onze wereld. In een volgende korte film brengt hij een muzikale ode aan keuzes en het individualisme en werpt hij een kritische blik op meubelgigant Ikea. Vervolgens bezoekt hij de Black Sheep-motorclub. Dan Geesin schenkt in Home Is Where the Heart Is een van zijn meest waardevolle bezittingen en een lied aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op