Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
La casa lobo still 1

La casa lobo

Cristóbal León en Joaquín Cociña / DEUZE, CL, 2018 / 75 min.

Onthutsende, verbluffende stop-motionfilm verbeeldt het mentale delirium van een meisje, en doet denken aan de korte films van David Lynch en Jan Švankmajer. Na afloop Q&A met één van de makers, Cristóbal León. Te zien in Shell Shock, programma over de verbeelding van de verwerking van traumatische ervaringen.

Poster la casa lobo

Het lange speelfilmdebuut van de Chileense beeldend kunstenaars Cristóbal León en Joaquín Cociña is een inventief, verontrustend visueel hoogstandje over het delirium van het ongehoorzame meisje Maria, dat ontsnapt is uit een kolonie in Patagonië waar een gemeenschap van Duitsers in volkomen isolatie leeft.

waarschuwing

La casa lobo is opgezet als een waarschuwingsfilm om te voorkomen dat mensen proberen te ontsnappen uit de kolonie, wat velen toch deden. Opvallend zijn de krachtige, surrealistische, desoriënterende beelden - een filmische weergave van Maria's mentale stoornis. Objecten veranderen van grootte en vorm, cartoonbeelden komen uit de muren van het huis zetten, kunstwerken en ogen bloeden verf als tranen.

Winnaar van de juryprijs op het Annecy Animated Film Festival en de Caligari Film Prize op de Berlinale.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Cristóbal León en Joaquín Cociña

Productiejaar

2018

Productieland(en)

DEUZE, CL

Originele titel

La casa lobo

Lengte

75 min.

Drager

DCP

Onderdeel van

Shell Shock

Het door de Vietnamoorlog getekende personage Travis Bickle uit Taxi Driver, de door PTSS gekwelde soldaten in de documentaire Crazy en de ex-tankcommandant uit de animatiefilm Waltz with Bashir delen één ding: ze willen vertellen over wat hen is overkomen om te verwerken. Met Shell Shock geeft Eye ruimte aan de verbeelding van maatschappelijk geweld en traumatische herinneringen in de cinema.

Lees meer
campagnebeeld Shell Shock
La casa lobo still 2
La casa lobo still 3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op