Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still La virgen de agosto 4

La virgen de agosto

Bekijk trailer

Jonás Trueba / ES, 2019 / 125 min.

La virgen de agosto voelt als een aangenaam zomerse wandeling door de Spaanse hoofdstad. Sterker nog, de film ís een zomerse wandeling, aan de hand van de 33-jarige Anna. 

Poster La virgen de agosto

In de heetste zomermaand waren de inwoners van Madrid doorgaans gewend de stad voor langere tijd te verlaten op zoek naar koelere oorden in binnen- of buitenland. Uit economische motieven zagen meer en meer Madrilenen zich echter gedwongen om de vakantie in eigen stad door te brengen waar met allerlei festivals voldoende alternatief straatvertier te vinden is.

Ook de 33-jarige Eva (Itsaso Arana) blijft deze zomer in haar woonplaats en bekijkt die met nieuwe ogen, waarbij ze ook zichzelf opnieuw ontdekt.

La virgen de agosto voelt als een aangename, zomers lome wandeling door de Spaanse hoofdstad. Regisseur Jonás Trueba (1981) brengt een ode aan zijn geboortestad via de persoonlijke zoektocht van een jonge vrouw. En passant blijkt hij meesterlijke dialogen te schrijven.

Trueba's eerdere film La Reconquista (2016), met dezelfde actrice in de hoofdrol, is een geliefde titel in het Nederlandse Netflix-aanbod.

Deze film wordt door Eye Filmmuseum ook landelijk uitgebracht.

...verrukkelijk...verademing...een op zijn eigen manier volmaakte film, waarvan je afscheid neemt met een plezierig mengsel van verzadiging en onbestemde weemoed. (**** De Volkskrant)

...zomerse film...intiem...die prachtige stad...magisch, zacht, contemplatief licht....Prachtig hoeveel deze film doet met weinig. (**** Trouw)

...ultieme zomerfilm... (De Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul languageThis movie contains scenes with alcohol and/or drug use

Regisseur

Jonás Trueba

Productiejaar

2019

Productieland(en)

ES

Originele titel

La virgen de agosto

Lengte

125 min.

Taal

Spaans, Engels

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

Wie van de Before-trilogie van Richard Linklater houdt of van een film als La vida de los peces van Matias Bize, zal ook La virgen de agosto kunnen waarderen. Kijk ook zijn La reconquista (2016) op Netflix.

Still La virgen de agosto 1
Still La virgen de agosto 2

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op